Кальцію ацетат харчовий
На вагу від 1 кг по 90 грн/кг
2-4 кг по 75грн/кг
постачається у вигляді дрібного білого порошку або грануляту. Ці два сорти є хімічно ідентичними і відрізняються тільки в фізичній формі. Гранульований сорт має поліпшені властивості: видає менше пилу та краще зачувається, має більш високу об'ємну щільністю і вільну сипкість.
Кальцію ацетат є ефективним інгібітором росту більшості цвілі та деяких бактерій. Він широко використовується в хлібі та інших хлібобулочних виробах, щоб запобігти утворенню цвілі і картопляної хвороби і продовжити нормальний термін зберігання. Він простий у використанні - вводити безпосередньо в борошно.
Рекомендовано використовувати ацетат кальцію в дозуванні на рівні 0,2-0,5% в перерахунку на вагу борошна. У всіх випадках доцільно проводити первинну пробну випічку для визначення точних ефектів на запах, смак і
об'єм хліба.
Інше застосування
Включає в себе: буферизацію, стабілізацію, використання в якості агента для поліпшення консистенції, розпушувач, фортифікація кальцієм і т. д.